Äta ensam?

Jag har ett litet problem. Mitt problem är att jag inte kan äta själv. Eller kan kan jag ju, i vissa fall. Jag skulle aldrig någonsin gå ut och äta, alltså inte ens till McDonalds. Inte en chans. Hemma går det för det mesta bra. Frukost äter jag nästan alltid själv, och det kan jag till och med tycka är ganska så mysigt. En lugn stund för sig själv, jag gör vad jag vill liksom. Lunch kan funka att äta själv, men är oftast roligast med lite sällskap. Middag däremot, det är ingenting som jag vill äta själv. Middag har alltid varit det ”stora målet” för dagen, alltså större än lunch om man säger så. Och det händer inte att man gör en stor, mysig middag för sig själv.

I fredags hände det i och för sig, men det var första gången och antagligen sista gången. Min syster skulle ju komma över på tacos men blev lite sjuk så hon kom inte. Och eftersom köttfärsen var ute ur frysen var jag tvungen att göra någonting med den. Först tänkte jag bara göra en tacoköttfärs för att frysa in, men sedan kom jag på att jag faktiskt kunde ta lite av den och göra mig lite tacos även om jag var själv. Det blev dock inte den där mysiga känslan när man lägger upp massa olika grejer i många olika skålar. Jag gjorde allt rätt på tallriken istället. Men lika gott var det ju!

Av mamma har jag fått lite olika kokböcker som jag inte har rört. Men idag när jag kom hem bestämde jag mig för att kika litegrann i dom och se om man kan hitta något trevligt. Och det kunde man! Jag hittade massa lätta saker som jag vill prova på. Dock blev det inte till middag idag, då jag inte hade någonting hemma och inte heller orkade gå och handla. Men förhoppningsvis blir det av snart ändå!

20130707-213824.jpgIdag fick det bli potatisbullar med keso och lingonsylt – vilket jag tycker är riktigt gott!

Annonser

5 tankar om “Äta ensam?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s